spare miljøet for søppel og utslipp

BÆREKRAFT OG MILJØ


 

Vi har bare en planet, og vi må ta vare på den! Finn ut hvordan du kan hjelpe til med å redusere miljøskadene forårsaket av festivaler.

Vær en “grønn” festivaldeltaker. Her er de 5 viktigste tingene du kan gjøre:

1. Ta med teltet ditt hjem
Telt kan ikke bli gjenvunnet, og blir som regel ikke samlet sammen for gjenbruk. Helst ta med deg alt hjem. Festivalarrangører ønsker heller å bruke budsjettet på artister og moro, ikke søppelhåndtering. Les mer om telting og overnatting på festival her

2. Kildesorter
Hvis festivalen tar i bruk kildesortering – sørg for at du kaster avfallet i riktig dunk. Hold restavfall unna resirkulerbart avfall. Unngå forsøpling.

3. Ta med deg vannflaske og kopper du kan bruke igjen
Hjelp til med å redusere plastforbruket ved å ta med deg flasker og kopper som du kan bruke flere ganger. Ikke ovedriv engangsforbruk.

4. Tenk over hvordan du reiser
Unngå å reis alene i en bil – reis sammen! Vurder også kollektivtransport eller andre alternativ for å spare utslipp.

5. Reduser annen plastforbruk
Hvis du for eksempel skal ta i bruk mye glitter, sørg for at det er nedbrytbart – eller let etter andre alternativer, som ansiktsmaling. Tenk over hvordan du kan hjelpe til med å redusere forbruket av plastikk.

Andre INNLEGG

Første gang på festival

Ønsker du å være forberedt til festival? Her finner du informasjon om hvordan festivaler fungerer, slik at du får mest mulig ut av opplevelsen.

TELT OG OVERNATTING

Første gang du skal sove i telt på festival? Hva bør du egentlig tenke på? Det kan fort bli kaos når det er tusenvis av telt og folk. Her finner du gode råd!